2010. július 7., szerda

Cégalapítás...

Napjaink rohamosan fejlődő világában, mindenki talán egyik legfőbb vágya a cégalapítás. Mindenki biztosan elgondolkodott már a cégalapításon. Az emberek többsége a szeretne a maga ura lenni, és a saját időbeosztása és módszerei szerint dolgozni.

A cégalapítás sokak szerint egy nehéz dolog, pedig nem így van. Na de, ha valaki a cégalapítás mellett dönt, akkor mindezt, hogyan teheti meg a legkönnyebben, minél kisebb kockázattal, rövid időn belük? A következőkben adok egy pár cégalapítással kapcsolatos módszert, tippet és tanácsot.

Egyszerűsített eljárásokkal manapság már 15-20ezer forint körül bejegyezhető a cégalapítás. Tavaly szeptemberétől fogva a cégalapítás tőkeminimumai is jelentős mértékben csökkentek, az új cégtörvény létrejöttével. Ha Ön pl. felszámolás alatt álló társasággal is rendelkezik, akkor is alapíthat új céget. Az elektronikus ügyintézésnek köszönhetően, nem kell papírokkal futkosnunk nap mint nap bankról-bankra a cégalapítás megkezdéséhez.

A cégalapítás bejegyzése kb. 2-3munkanap alatt elvégezhető tehát elektronikus módon is, otthonról az internet adta lehetőségekkel. A közkereseti és a betéti társaságok kivételével akár a zártkörű részvénytársaságok és az egyéni vállalkozók is lehetőséget kapnak ma már a szerződésminta használatára. Ha ön a cégalapítás során kft-t akar működtetni, akkor ez már a korábbi 3millió Ft-os tőkeminimum helyett 500 000ft-tól is nyélbe üthető.

A társaságunkat, cégünket, amely alapítás alatt áll, már saját honlapunkon is hirdethetjük, reklámozhatjuk, valamint információkat adhatunk róla anélkül, hogy közzétételi díjat kellene ezért fizetnünk. Ez a cégalapítás során szintén egy praktikus dolog, mert már maga a cégalapítás folyamata során is megismertethetjük más vállalkozókkal és társaságokkal az éppen aktuálisan alapuló cégünket, anélkül, hogy ez bármilyen plusz költséget jelentene számunkra. Vannak esetek azonban, amikor a cégbíróságokon ellenőriztetnünk kell az elkészített weblapunkat, hogy az eleget tesz-e minden formai alapkövetelménynek.


A cégnév meghatározásakor a cégalapítás folytán a jövőben már nem vagyunk kötelesek névfoglalási kötelezettséget tenni. Ez a cégalapítás során fontos lehet, mert így kevesebb lesz a plusz teendőnk is, ugyanis nem kell közjegyzőhöz fordulnunk állandóan. Ez annak köszönhető, hogy a jogi képviselők felelősségi köre nagyban bővül az utóbbi évek során.

A cégalapítás mellett döntők lehetőséget kapnak hosszabb haladék mellett is, hogy a szerződéseiket a törvény előírásaihoz tudják igazítani. A cégtörvény módosítása tehát a cégalapítás részéről jó dolgot jelent, ugyanis így mi is könnyebben alapíthatunk céget, akár csak a régió országai.

Egyéb fontos tudnivalók. A cégalapítás menete során szükséges adatok:

1, tagok adatai (születési hely, időpont, anyja neve, személyigazolvány száma, személyi szám)
2, a társaság székhelyének címe (telephelyek, kihelyezett telephelyek, irodák stb..)
3, a társaság elnevezése (a cégnévnek mindenféle képen különböznie kell a már bejegyzett cégnevektől)
4, a társaság fő tevékenységi köre (elegendő itt a fő tevékenység leírása, megfelelő TEÁOR számot ki kell választanunk)
5, az ügyvezető (a társaságot képviselő személy, ügyintéző, jogi képviselő neve)

Mindezek által a cégalapítás remélem Önnek is átláthatóbbá és könnyebbé válik majd, amihez sok sikert kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése